Tuesday , May 28 2024

Biserica Evanghelica Fortificata

Unde si cand se poate vizita o biserica evanghelica fortificata?

Stiati ca exista persoane care isi doresc foarte mult sa poata vizita o biserica evanghelica fortificata. Ei bine, in Romania exista multe optiuni pentru cei care doresc sa viziteze o asemenea biserica.

Cele mai multe dintre aceste biserici evanghelice fortificate se afla in Transilvania. Despre acest subiect vom discuta in randurile care urmeaza. Dorim sa venim in ajutorul celor aflati in aceasta situatie si sa le oferim informatii utile pentru vizitarea bisericilor fortificate.

Biserica evanghelica fortificata de la Prejmer

Exista mai multe optiuni dupa cum va spuneam, pentru cei care au intentia de a vizita o astfel de biserica. Cea mai populara optiune o reprezinta biserica evanghelica fortificata de la Prejmer.

Aceasta biserica se afla in comuna Prejmer din judetul Brasov. Comuna este situata la doar 15 kilometri distanta de Brasov. Deci, cei care viziteaza Brasovul de exemplu pot ajunge in maxim un sfert de ora sa viziteze si aceasta biserica.

Biserica Evanghelica FortificataEste cea mai cunoscuta biserica evanghelica din tara si printre cele mai cunoscute din zona estica a Europei. Nu este nici un fel de surpriza in aceste conditii faptul ca zeci de mii de oameni ajung sa viziteze biserica fortificata Prejmer in fiecare an.

Mai trebuie sa mentionam faptul ca este trecuta in Patrimoniul UNESCO, inca de acum aproximativ doua secole (din 1999). Si mai mult decat atat, este trecuta in Ghidul Verde Michelin, fiind evaluata la trei stele Michelin. Nu exista biserica sau obiectiv turistic in tara care sa aiba o astfel de evaluare cu trei stele Michelin.

Acestea fiind spuse, cine doreste sa viziteze biserica fortificata de la Prejmer trebuie sa cunoasca si programul. Exista atat un program de iarna cat si un program de vara.

Programul de iarna este urmatorul:

Vara (1.04-31.10) Luni – Sambata 09:00 – 18:00, Duminica 11:00 – 18:00;

Iarna 01.11-31.03 Luni – Sambata 09:00 – 16:00 Duminica 11:00 – 16:00.

Exista insa multe alte optiuni privind vizitarea unei biserici evanghelice fortificate. Va mai prezentam pe scurt informatii in acest sens.

Biserica fortificata Saschiz

O alta optiune pentru persoanele care viziteaza astfel de locuri este biserica fortificata Saschiz. Este vorba despre o biserica aflata in judetul Mures. A fost construita in mod special in onoarea Regelui Stefan I al Ungariei, iar stilul constructiei este gotic.

Si in aceasta situatie discutam despre o biserica inclusa in Patrimoniul UNESCO. Anul in care biserica fortificata Saschiz a fost introdusa in acest patrimoniu este 1999.

Printre vizitatorii renumiti care au ajuns sa viziteze aceasta biserica se numara si Printul Charles. Acesta detine chiar si o casa in satul Viscri, printre multe aletele.

Biserica fortifica de la Viscri

Nu in ultimul rand, aducem in discutie biserica de la Viscri. Si aceasta biserica se afla in Patrimoniul Mondial UNESCO. De asemenea, anul in care a fost introdusa in Patrimoniul Mondial UNESCO este 1999.

Biserica a fost construita pe locul unei bazilici romane care a fost construita in secolul al XIII-lea. Constructia bisericii a avut loc in secolul al XIII-lea. A fost insa modificata, fiindu-i adaugate bastioane, turnuri si ziduri de aparare.

Aceasta biserica a crescut foarte mult in popularitate din momentul in care Printul Charles si-a cumparat o casa in localitate.
Acestea sunt asadar cateva optiuni interesante pentru cei care isi doresc neaparat sa viziteze o biserica evanghelica fortificata. Lista bisericilor evanghelice fortificate este insa mult mai complexa.

Citeste si...

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti Puteti sa va orientati catre un penthouse Bucuresti. Veti constata ca veti avea …

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti Daca va doriti sa va orientati catre o Cazare Bucuresti de calitate, va …

Transport Brasov Otopeni

Transport Brasov Otopeni

Transport Brasov Otopeni Atunci cand este vorba de transport, nu trebuie sa faceti compromisuri. Trebuie …