Thursday , February 2 2023

Amenajamente silvice si elaborarea lor

Amenajamente silvice si elaborarea lor

Pentru elaborarea de amenajamente silvice, este necesara parcurgerea unor etape stricte. In cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt pasii pe care Tehnosilv ii adopa in vederea realizarii unui astfel de proiect.

In primul rand este nevoie de lucrari pregatitoare, care cuprind cateva faze de executie. Se incepe intotdeauna prin culegerea datelor de teren. Dupa culegerea datelor, ele se vor prelucra si redacta in concept. Ultimul pas din aceasta faza incipienta este definitivarea amenajamentului si a hartiilor.

In categoria de lucrari pregatitoare se incadreaza cateva operatiuni. Prima este documentarea si recunoasterea generala a terenului analizat. Urmeaza apoi documentarea privind conditiile stationale si procurarea materialului cartografic. Aici intra diverse planuri, ortofotoplanuri si imagini satelitare. Pentru o lucrare bine realizata este necesara si de procurarea datelor din amenajamentele anterioare. Acest stadiu se incheie cu sustinerea Conferintei I de amenajare.

Pregatirea procesului de amenajare silvica

In realizarea de amenajamente silvice, Tenosilv respecta cu strictete toti pasii ceruti de o astfel de procedura. In vederea culegerii datelor de teren, este nevoie de un numar de informatii. Materializarea subparcelarului si descrierea parcelara nu pot sa lipseasca. De asemenea, este nevoie de datele referitoare la tipurile de padure si statiune. Urmeaza apoi determinarea elementelor dendrometrice apartinand arboretelor. Se finalizeaza procedura cu inventarierea arboretelor exploatabile din zona si masuratorile topografice prin GPS.

Gama de servicii oferite de Tehnosilv

amenajamente silvicePe langa amenajamente silvice, Tehnosilv ofera, la cerere, si proiectul GIS pentru suprafata amenajata. Un astfel de proiect poate avea un numar mare de avantaje. In primul rand, ofera o precizie cu mult superioara atunci cand vine vorba de calcule si reprezentari. Accesul la informatii este si el mult mai rapid, multumita criteriilor de organizare si vitezei de lucru a echipamentelor.

Prin intermediul unui proiect GIS veti avea o actualizare mult mai usoara a informatiilor dar si oportunitatea de a dezvolta analize si studii. Reproducerea este usoara si precisa, oferind o compozitie cartografica la scala.

Citeste si...

transport marfa Brasov

Transport marfa Brasov

Transport marfa Brasov  Cu totii ne dorim ca atunci cand transportam ceva, obiectul respectiv sa …

site de prezentare Brasov

Site de prezentare Brasov – un nou pas

Site de prezentare Brasov – un nou pas Daca ati realizat ca afacerea stagneaza si …

Servicii SEO Brasov

Creare site de prezentare

Creare site de prezentare Indiferent de afacerea pe care o detineti, este important sa fiti …

Leave a Reply