Tuesday , April 16 2024

Majorare capital social

Majorare capital social

Decizia de majorare capital social poate avea cauze diverse. Societatea poate intampina dificultati financiare, se poate dori extinderea obiectului de activitate, se ia in considerarea achizitionarea unor noi utilaje, tehnologii etc. necesare firmei sau poate fi impusa de anumite reglementari legale.

Modalitati de majorare a capitalului social

Modalitatea de majorare capital social poate fi efectuata sub diverse forme in functie de necesitate. Exista posibilitatea de a fi marit numarul de parti sociale sau de a se mari valoarea nominala a partilor sociale care deja exista. De asemenea, se pot incorpora rezerve, beneficii sau prime de emisiune.

majorare capital socialO alta varianta de majorare a capitalului consta in compensarea unor creante lichide si exigibile asupra societatii cu parti sociale emise de aceasta si repartizarea creditorilor.

Modalitatea prin care noi parti pot fi emise sau majorarea valorii nominale a acestora se realizeaza folosind mai multe surse. Capitalul social poate fi majorat prin noi aporturi ale asociatilor existenti sau prin aporturi ale unor noi asociati. Pe langa aceasta varianta exista cea a majorarii prin lichidarea unor creante lichide si exigibile.

Societatile cu raspundere limitata care isi majoreaza capitalul sunt nevoite sa respecte conditii de forma si fond prevazute in momentul constituirii lor. Exista o valoare minima pe care capitalul social o are in functie de tipul de societate. Pentru societatile comerciale cu raspundere limitata. Capitalul social este de 200 de lei in vreme ce pentru societatile comerciale pe actiuni este de 90.000 de lei.

Actele necesare pentru a porni procesul de majorare

Majorarea capitalului social este necesara in momentul in care se realizeaza o mentiune de cesiune indirecta de includere a unui asociat nou. Pentru care nu este necesara publicarea in Monitorul Oficial.
Pentru ca procesul de majorare capital social sa se desfasoare eficient si rapid este util sa stiti ce acte va sunt necesare. Dosarul dvs. trebuie sa cuprinda actul modificator, actul constitutiv actualizat, copii ale cartii de identitate. Precum si certificatul de inregistrare, dovada specifica majorarii de capital social. Si dovezi referitoare la efectuarea varsamintelor aportului la capitalul social.

Termenul de incheiere a acestui proces este de 2 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului la Registrul Comertului.

Citeste si...

Pret Apartamente Brasov

Pret Apartamente Brasov

Cand pot gasi un pret apartamente Brasov atractiv in prezent? In mod evident, exista persoane …

Transport marfuri frigorifice

Transport marfuri frigorifice

Transport marfuri frigorifice si alte servicii utile Transport marfuri frigorifice reprezintă o provocare pentru industria …

Decodare Telefon Brasov

Decodare Telefon Brasov

Cum procedam cand avem nevoie de decodare telefon Brasov? Exista persoane care detin telefoane mobile …

Leave a Reply