Ce alte optiuni in afara de operatie miopie au persoanele miope?
Multe persoane sunt diagnosticate cu miopie in fiecare zi si multe persoane au parte de o operatie miopie in fiecare zi. Acest articol este dedicat miopiei, si va prezinta informatii utile despre aceasta. Puteti afla ce este, ce cauze si simptome are miopia dar si cum isi pot imbunatati viata persoanele miope.
Inainte de a discuta despre operatie miopie
Inainte de a discuta despre o operatie a miopiei, trebuie sa va prezentam detalii importante despre aceasta. Asadar, miopia este un defect al vederii care apare daca globul ocular este prea lung sau corneea este prea curbata.
Ca urmare, lumina care intra in ochi nu este focalizata corect, iar obiectele indepartate par neclare. Desi cauza exacta a miopiei este necunoscuta, exista dovezi semnificative ca multi oameni mostenesc miopie, sau cel putin tendinta de a dezvolta miopie.
Daca unul sau ambii parinti sunt miopi, exista o sansa crescuta a copiilor lor sa fie miop. Chiar daca tendinta de a dezvolta miopie poate fi mostenita, dezvoltarea ei reala poate fi afectata de modul in care o persoana isi foloseste ochii.
Persoanele care petrec timp considerabil citind, lucrand la computer sau efectuand alte activitati vizuale intense pot avea mai multe sanse de a dezvolta miopie.
Simptome ale miopiei
Persoanele care se pot gandi deja la o operatie miopie pot avea dificultati in a vedea clar ecranul televizorului, o tabla alba la scoala sau in timp ce conduc. In general, miopia apare mai intai la copiii de varsta scolara.
Deoarece ochiul continua sa creasca in timpul copilariei, de obicei progreseaza pana la varsta de aproximativ 20 de ani. Cu toate acestea, miopia se poate dezvolta si la adulti din cauza stresului vizual sau a afectiunilor de sanatate, cum ar fi diabetul.
Diagnostic
Se pot efectua mai multe proceduri pentru masurarea modului in care ochii concentreaza lumina si pentru determinarea puterii lentilelor optice necesare pentru a corecta vederea redusa. Ca parte a testarii, veti identifica litere pe o diagrama de distanta.
Acest test masoara acuitatea vizuala , care este scrisa ca o fractie, cum ar fi 20/40. Numarul superior al fractiei este distanta standard la care se efectueaza testarea. Numarul de jos este cea mai mica dimensiune a literei citite.
Folosind un instrument numit foropter, un doctor in optometrie plaseaza o serie de lentile in fata ochilor si masoara modul in care acestea concentreaza lumina folosind un instrument portabil iluminat numit retinoscop. Sau medicul poate alege sa foloseasca un instrument automat care evalueaza puterea de focalizare a ochiului.
Puterea este apoi rafinata in functie de raspunsurile dvs. pentru a determina lentilele care permit cea mai clara viziune. Medicul dumneavoastra poate efectua aceasta testare fara a utiliza picaturi pentru ochi, pentru a determina modul in care ochii raspund in conditii normale de vedere.
In unele cazuri, cum ar fi pentru pacientii care nu pot raspunde verbal sau cand o parte din puterea de focalizare a ochiului poate fi ascunsa, se pot folosi picaturi pentru ochi. Picaturile pentru ochi impiedica temporar ochii sa-si schimbe focalizarea in timpul testarii.
Folosind informatiile din aceste teste, impreuna cu rezultatele altor teste de focalizare a ochilor si gruparea ochilor, medicul dumneavoastra poate determina daca aveti miopie.
Tratament
Persoanele cu miopie au mai multe optiuni disponibile pentru a recapata vederea clara la distanta. Unele persoane aleg sa poarte ochelari de vedere care au scopul de a le corecta vederea.
Exista si posibilitatea de a opta pentru purtarea lentilelor de contact.
Nu putini sunt cei care le prefera pe acestea in locul ochelarilor. Nu in ultimul rand, aducem o operatie miope in discutie.
Proceduri cu laser precum LASIK (keratomileuzis in situ cu laser) sau PRK (keratectomie fotorefractiva) sunt disponibile pentru adulti. Un fascicul laser de lumina remodeleaza corneea prin indepartarea unei cantitati mici de tesut corneean.
Cantitatea de miopie pe care PRK sau LASIK o pot corecta este limitata de cantitatea de tesut corneean. Care poate fi indepartat in siguranta.
In PRK, un laser indeparteaza un strat subtire de tesut de pe suprafata corneei. Pentru a-si schimba forma si a reorienta lumina care intra in ochi. LASIK indeparteaza tesutul din straturile interioare, dar nu si de la suprafata, ale corneei.
Pentru a face acest lucru, o sectiune a suprafetei exterioare a corneei este ridicata si pliata inapoi pentru a expune tesutul interior. Un laser indeparteaza apoi cantitatea precisa de tesut corneean necesara pentru remodelarea ochiului. Apoi, clapeta de tesut exterior este plasata inapoi in pozitia de vindecare.
Persoanele miopie sau ale caror cornee sunt prea subtiri pentru procedurile cu laser pot avea miopia corectata chirurgical. Un medic poate fi capabil sa implanteze lentile mici cu corectia optica dorita in ochi.
Implantul poate fi plasat chiar in fata cristalinului natural (implant de lentila intraoculara fachica). Sau implantul poate inlocui cristalinul natural (extractia cristalinului clar cu implant de lentila intraoculara).
Aceasta procedura clara de extractie a cristalinului este similara cu operatia de cataracta, dar are loc inainte de prezenta cataractei.