Monday , February 6 2023

Salcie energetica, o alternativa

Salcie energetica, o alternativa

Salcia reprezinta pentru multe persoane o alternativa pentru incalzire. Avand in vedere calitatile sale si faptul ca apeland la salcie, ajutam si mediul inconjurator, ea devine din ce in ce mai apreciata. Aceasta salcie energetica are niste caracteristici demne de luat in seama.

Caracteristici privind cultivarea de salcie energetica

Salcie energeticaIn primul rand, ea are o crestere rapida. Avand in vedere acest aspect, salcia va creste in primul an pana la 2-3 m inaltime. Ea va emite in acelasi timp si 1-3 lastari. Intretinerea unei culturi de salcie va fi si ea foarte simpla si se va realiza repede. O buna parte din lucrarile de intretinere vor fi realizate inainte si in momentul inceputului vegetatiei. Se va realiza un tratament cu ierbicid total, aratura adanca, dar si o dezinfectare a solului. De asemenea, se va mai realiza si o combatere chimica a buruienilor.

Dezvoltarea rapida inregistrata de o salcie energetica este importanta, deoarece aceasta atinge 6-7 metri inaltime, iar diametrul ajunge pana la 3-4 cm in momentul recoltarii. Ea va dispune de o putere calorica ridicata, aceasta fiind cuprinsa intre 4300 si 4500 de kcal/kg. Ea va mai avea si alte avantaje, ce justifica raspandirea ei la nivel european.

Avantajele salciei

Terenurile improprii vor fi valorificate foarte bine. De exemplu, se vor putea valorifica fara probleme luncile inundabile. Salcia tocata nu va necesita un depozit acoperit. In doar cateva luni, depozitul de apa al tocaturii va scadea la 14-16%. Acest lucru va insemna ca va fi eliminata nevoia uscarii artificiale.

Recoltarea culturii se va face mecanizat. Acest lucru va insemna ca se vor putea utiliza masini agricole obisnuite. Daca suprafetele vor fi mai mari, se vor putea utiliza chiar si combine dotate cu adaptoare.

Acest tip de salcie energetica reprezinta o sursa sigura de energie, dar si una nepoluanta. Daca aceasta cultura va deveni mai raspandita, oamenii nu vor mai defrisa padurile pentru lemn.

Citeste si...

Tiny House

Tiny House

Beneficiile traiului in Tiny House Luand nastere in Statele Unite ale Americii, fenomenul Tiny House …

Proiectare Instalatii

Proiectare Instalatii

Cum ma poate ajuta o firma care se ocupa de proiectare instalatii gaz-apa-canal? In momentul …

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

Argumente pro dusumea din lemn vechi Pentru multe persoane, ideea de a achizitiona dusumea din …

Leave a Reply