Friday , June 21 2024

Scari piatra naturala

Scari piatra naturala

Piatra naturala este frecvent utilizata pentru placare atat in interiorul unor spatii cat si in exteriorul acestora. Realizarea unor scari piatra naturala in interiorul sau exteriorul unei locuinte reprezinta o alegere care din punct de vedere estetic poate contribui considerabil la designul unei case.

Scarile sunt cele care infrunta cel mai mult trafic intr-o cladire, fie ea si locuinta personala. Acestea fac legatura intre etaje iar placarea lor trebuie executata cu mare atentie. Materialul cu care urmeaza a fi placate trebuie ales cu grija, rezistenta fiind principala caracteristica ce trebuie urmarita.

Cu ce se difera piatra naturala de alt material substitut

Realizarea unor scari piatra naturala constituie in acest caz varianta cea mai potrivita. Piatra naturala are numeroase avantaje. Este un material natural, ecologic, unic si se regaeste intr-o varietate de culori. Elementele unei scari care pot fi placate cu piatra sunt podestul, treapta si contratreapta. Pentru fiecare se poate utiliza un material diferit si culoare diferit, in functie de preferinte.

Materiale pentru placarea scarilor

In situatia in care doriti sa obtineti un aspect elegant puteti alege marmura ca si material de placare al scarilor. Este insa un material pretentios care prezinta un risc ridicat in ceea ce priveste zgarieturile.

Scari piatra naturalaDin punct de vedere decorativ insa, este materialul cel mai recomandat pentru placare. Este disponisbila intr-o varietate de culori si nunante. Prin finisaj si taietura se poate pune in valoare coloritul si nervurile.
Granitul este si el un material foarte preferat pentru scari piatra naturala. Spre deosebire de marmura este mult mai rezistent, nu se zgarie cu usurinta. Nu este totusi la fel de variat in privinta culorilor. Este preferabil spre deosebire de alte materiale pentru ca dispune de o izolare mult mai buna in fata umezelii.
Travertinul este imediat preferat pentru scari datorita duritatii sale. Slefuit cum trebuie, acesta capata un aspect asemanator cu cel al marmurei. Se obtine un aspect cald din punct de vedere estetic prin folosirea travertinului.

O scara, fie exterioara, fie interioara va avea un aspect deosebit daca este placata cu piatra naturala. Contribuie in mod semnificativ la aspectul unui spatiu.

Citeste si...

Case Modulare Container

Case Modulare Container

Merita sa cumpere oamenii case modulare container? In ultimii ani, multe persoane si-au indreptat atentia …

Termopane Brasov

Termopane Brasov

Termopane Brasov Daca sunteti in cautare de geamuri termopane Brasov, trebuie sa aveti in vedere …

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Cand vne vorba de servicii ca cele de Constructii Case Brasov, trebuie …

Leave a Reply