Optati pentru dolomita naturala
Acest ingrasamant este util pentru orice situatie. Veti constata ca dolomita naturala reprezinta o solutie ecologica pentru voi, astfel incat sa obtineti niste productii mai mari. Cresterea productivitatii este un mare avantaj al utilizarii dolomitei. Acest lucru va fi posibil chiar din primii doi-trei ani de la folosirea ingrasamantului. In cele ce urmeaza, va voi prezenta o serie de aspecte pe care ar trebui sa le considerati atunci cand alegeti acest ingrasamant.
Ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand alegeti dolomita naturala?
Dolomitul este ideal pentru unele culturi. Culturile care se preteaza cel mai bine pe utilizarea dolomitului vor fi cele de pomi fructiferi, dar si cele de vita de vie, precum si de cartof. Dolomitul va aduce un aport important de magneziu si de calciu. Plantele au nevoie de aceste elemente pentru a se dezvolta armonios.
Un alt avantaj important al utilizarii dolomitei este ca plantele vor avea o rezistenta sporita la cadere si la frangere. Sistemul radicular se va dezvolta mult mai bine, iar tulpinile vor fi si ele mult mai rezistente. Trebuie sa mai stiti ca dolomita naturala nu are efecte fitotoxice asupra plantelor. Este un lucru cunoscut faptul ca absenta calciului din sol va influenta negativ absorbtia nitratilor dar si a ionilor fosforici.
Ce spun cercetatorii despre dolomita?
Printre efectele pozitive se mai numara si rezistenta plantelor la atacul bolilor si daunatorilor. Multi cercetatori mai sunt de parere ca folosit ca amendament, dolomitul are un impact pozitiv si asupra corectarii aciditatii solului. Acesta este mult mai indicat decat carbonatul de calciu. El este perfect pentru culturile cum sunt cartoful, telina sau chiar inul.
Un alt aspect important este ca fructele vor fi mai sanatoase. Cea mai vizibila diferenta se sesizeaza la mar. Folosind dolomita, coacerea fructelor va fi mai evidenta, dar si pastrarea acestora va fi prelungita.