Monday , February 6 2023

Mulci decorativ de calitate

Mulci decorativ de calitate

In vederea ameliorarii activitatii biologice din sol, majoritatea specialistilor recomanda mulcirea. Acest lucru inseamna acoperirea radacinilor plantelor cu paie si resturi organice. In urma procesului de mulcire, microorganismele vor descompune mulciul si il transforma in humus. Multe persoane opteaza si pentru utilizarea de mulci decorativ, care ofera aceleasi beneficii pe langa un aspect placut.

Mulciul protejeaza solul de efectele nocive ale fenomenelor naturii. Vorbim aici de vant, grindina, inghet si soare arid. Acest tip de ingrasamant pastreaza atat caldura cat si umiditatea solului. Pe langa acest lucru, mulciul impiedica cresterea buruienilor, stimuland inmultirea microflorei.

Mulcirea gradinii

In trecut, majoritatea oamenilor foloseau paie, rumegus sau resturi de lemn pentru mulcire. In zilele noastre insa, beneficiem si de mulci decorativ. Bio Cover produce si ofera o gama variata de mulci decorativ pentru gradina dumneavoastra. Va puteti alege dintr-o gama variata de culori, din care amintim: verde, rosu, albastru, galben, alb si multe altele. Acest tip de scoarta decorativa se poate utiliza pentru peluze, straturi de flori, alei si nu numai.

Tot ce trebuie sa stiti despre mulci

Mulci decorativCulorile deosebite ale mulciului decorativ vor scoate in evidenta orice zona din curtea dumneavoastra. In functie de calitatea acesteia, scoarta decorativa poate rezista pe sol intre 2 si 4 ani. Asadar, prin mulcirea terenului veti face o investitie pe termen lung. Cea mai buna perioada pentru mulcire este in general primavara, deoarece solul se incalzeste. In general, dupa fiecare an care trece de la mulcire, mai adaugati un centrimetru de mulci.

Mulciul decorativ este alcatuit in general din material lemnos. Vorbim aici de conifere, scoarta, coji de nuci sau alte materiale lemnoase. Acestea au diverse termene de exploatare, imbogatind in acelasi timp solul cu substante nutritive. Culorile vii se obtin prin vopsire, insa nu se folosesc produse chimice in acest proces. Asadar, nu trebuie sa va ingrijorati in legatura cu sanatatea plantelor dumneavoastra.

 

Citeste si...

Tiny House

Tiny House

Beneficiile traiului in Tiny House Luand nastere in Statele Unite ale Americii, fenomenul Tiny House …

Proiectare Instalatii

Proiectare Instalatii

Cum ma poate ajuta o firma care se ocupa de proiectare instalatii gaz-apa-canal? In momentul …

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

Argumente pro dusumea din lemn vechi Pentru multe persoane, ideea de a achizitiona dusumea din …

Leave a Reply