Pizza Brasov
Nu ar trebui sa ratati o Pizza Brasov gustoasa. Acest preparat este pe placul oricui, el fiind iubit de un numar mare de persoane. Multe persoane sunt de parere ca acest preparat este unul foarte gustos. Chiar daca azi este considerat a fi mai mult fast food, in Italia lucrurile nu stau chiar asa. Multi italieni considera pizza ca fiind parte din identitatea lor. Ei stiu ca acest preparat este autentic, de aceea tin cont cu sfintenie de retetele lor clasice.
Pizza pe care o stim astazi a aparut in Italia in secolul al XVI-lea. Inainte de pizza, in Italia se consuma cel mai des focaccia. Acest preparat era o paine turtita consumata cu diverse topping-uri. Focaccia se aseamana cel mai mult cu pizza.
Pizza Brasov
Romanii obisnuiau sa consume focaccia cu plante aromatice. Grecii consumau acest preparat cu ceapa si usturoi. Chiar si in India, focaccia era destul de populara. Odata cu descoperirea Americii, lucrurile s-au schimbat destul de mult. Au fost introduse in Europa rosiile, iar pizza pe care o stim noi astazi a putut fi creata. La inceput Pizza Brasov nu era atat de apreciata in Italia pentru ca era considerata a fi mancarea saracilor. Pe masura ce a trecut timpul, pizza a inceput sa devina din ce in ce mai populara. Italienii au inceput sa o accepte datorita numarului mare de topping-uri ale acestui preparat.
Pizza Brasov
Se spune ca numele pizzei Margherita vine chiar de la regina Italiei. Ea s-a decis sa-i puna acest nume pentru ca aprecia foarte mult acest preparat. Caracteristic pizzei Margherita sunt cele trei culori, respectiv rosul, albul si verdele, culori identice steagului Italiei. Pe langa aceasta pizza, pizza Marinara a devenit si ea destul de celebra. Aceasta era preparata de nevestele marinarilor care se intorceau acasa.
Pizza Brasov – Imediat dupa ce a devenit un preparat celebru in Italia, pizza a inceput sa treaca granitele acestei tari. Din ce in ce mai multe popoare au inceput sa se bucure de acest preparat. Popularitatea pizzei a crescut destul de mult, ea fiind astazi considerata un fel de mancare preferat de foarte multe persoane.