Tuesday , April 16 2024

Vane seismice

Vane seismice

Dezastrele pe care un cutremur le poate produce sunt multiple si deseori nu pot fi impiedicate. Exista insa anumite solutii care au rol de protectie si prevenire a unora dintre ele. Asa numitele vane seismice reprezinta echipamente care pot contribui la evitarea unor incendii sau explozii cauzate de scurgerile de gaz survenite in urma unui cutremur.

Dintre cei mai cunoscuti distribuitori de vane seismice, Recondi este compania care are in portofoliu vane seismice certificate CE si UL.

Siguranta oferita prin utilizarea vanelor seismice

Principalul rol al vanelor seismice este de a oferi protectie si siguranta in timpul unui cutremur. Modul prin care actioneaza nu este foarte complex. In principiu vanele seismice asigura intreruperea alimentarii cu apa sau cu gaz in momentul unui cutremur.

Vane seismiceEste evident ca in astfel de situatii, pot aparea defectiuni la sistemele de instalatii de orice tip, care pot cauza pagube destul de mari.

Vanele sesimice functioneaza in momentul in care sunt montate pe o conducta de gaz, ceea ce inseamna ca se pliaza sistemelor de instalatii de gaz. Mecanismul de functionare al acestora este simplu de inteles. Actioneaza precum o clapeta de sens sensibila la accelerare. Dispune de o bila, care atunci cand are loc cutremurul, trece din centrul de suport inspre mecansismul care trebuie sa blocheze alimentarea cu gaz. Presiunea gazului si existenta unui arc reusesc sa mentina inchisa clapa vanei. Aceasta este prevazuta cu un indicator care ajuta la determinarea situatiei mecanismului de blocaj, daca este deschis sau inchis.

Rolul si tipurile de vane

Vanele seismice se diferentieaza prin modul in care sunt construite. Exista vane seismice flanse si filet dar rolul pe care il indeplinesc in cele din urma este acelasi. Important este ca acestea sa fie certificate si sa respecte toate normele de siguranta si calitate impuse.
Dupa orice cutremur, vanele seismice trebuie resetate manual, avand un buton special destinat acestei actiuni.

Productia de vane seismice contribuie in mod pozitiv la felul in care se pot preveni anumite accidente.

Citeste si...

Case Modulare Container

Case Modulare Container

Merita sa cumpere oamenii case modulare container? In ultimii ani, multe persoane si-au indreptat atentia …

Termopane Brasov

Termopane Brasov

Termopane Brasov Daca sunteti in cautare de geamuri termopane Brasov, trebuie sa aveti in vedere …

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Cand vne vorba de servicii ca cele de Constructii Case Brasov, trebuie …

Leave a Reply