Thursday , February 2 2023

Instalatii de incalzire

Instalatii de incalzire

Atat instalatia de apa cat si instalatia de incalzire pot fi realizate utilizand ambele tipuri de tevi: cupru sau polipropilena. Desigur, exista si situatii unde un anumit tip de teava este de preferat altuia. In acest articol vom vorbi despre proprietatile tevilor din PPR, si cupru pentru a intelege de ce sunt atat de utilizate.

Avantajele utilizarii tevilor din PPR

Polipropilena, denumita si PPR, face parte din categoria materialelor termoplaste. Aceasta este rigida, dura, avand o rezistenta sporita la temperaturi inalte. Are, de asemenea, o rezistenta chimica si coroziva excelenta. Un alt avantaj al acestui tip de material este faptul ca este ecologic, non-toxic si prietenos cu mediul. Avand o greutate mica, este foarte usor de transportat, ridicat si manipulat.

Tevile din PPR sunt din ce in ce mai utilizate in instalatii de incalzire si in instalatii sanitare. Acest lucru se datoreaza calitatii, pretului mic dar si a manevrabilitatii facile. Acest tip de tevi pot fi simple, adica fara insertie, sau cu insertie de aluminiu sau fibra compozita. La Instal Carpatica puteti intalni toate aceste tipuri de tevi din PPR, la preturi accesibile.

Proprietatile cuprului

Instalatii de incalzire

Cuprul este un material de origine naturala. Acesta este unul dintre primele materiale utilizate de oameni. Exista dovezi conform carora cuprul s-a utilizat in conducte de apa inca din anul 2750 inaintea erei noastre. Egiptul antic folosea tevi de cupru pentru transportul apei. Cuprul este un material foarte rezistent la temperaturi inalte, presiuni ridicate si conditii meteo extreme. Nu imbatraneste niciodata si nici nu isi schimba proprietatile in timp.

Asadar, tevile din cupru sunt alegerea ideala pentru sistemele termice si sanitare, deci si pentru instalatii de incalzire. Fiind rezistente la uzura si fluctuatii de temperatura, se recomanda utilizarea lor in cadrul sistemelor de incalzire. Daca sunteti indecis in legatura cu tevile ideale, apelati la Instal Carpatica. Echipa lor va va consilia si ajuta sa faceti alegerea potrivita in functie de nevoile dumneavoastra.

 

Citeste si...

Tiny House

Tiny House

Beneficiile traiului in Tiny House Luand nastere in Statele Unite ale Americii, fenomenul Tiny House …

Proiectare Instalatii

Proiectare Instalatii

Cum ma poate ajuta o firma care se ocupa de proiectare instalatii gaz-apa-canal? In momentul …

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

Argumente pro dusumea din lemn vechi Pentru multe persoane, ideea de a achizitiona dusumea din …

Leave a Reply