Thursday , February 2 2023

Periaj dentar

Periaj dentar corect

Multe dintre afectiunile dentare pe care le intampinam pot aparea pentru ca nu suntem informati despre cum ar trebui sa fie executat corect un periaj dentar. Un zambet frumos poate fi o demonstratie a sanatatii danturii noastre. Chiar daca ne periem dintii in fiecare zi este posibil sa facem acest lucru incorect. Trebuie sa ne informam cu privire la modul in care se realizeaza acest proces in mod eficient si sa il efectuam ori de cate ori este necesar.

Cand ne spalam si cu ajutorul caror instrumente intretinem sanatatea dentara

Periaj dentar corectExista variate metode de care ne putem ajuta pentru a ne mentine dantura sanatoasa si care pot preveni chiar si afectiuni minore, cum ar fi cariile. Un periaj dentar executat corect ne poate ajuta cel mai mult. Igienizeaza cavitatea bucala dupa fiecare consum de alimente, asigurand o curatare completa a danturii. Indeparteaza resturile de mancare care pot ramane si care in timp, pe langa un miros neplacut pot genera probleme.

Exista insa si o serie de alte instrumente pe care este bine sa le avem in trusa de igiena personala. Printre acestea se numara ata dentara si apa de gura. Ata dentara este foarte eficienta in eliminarea resturilor alimentare. Permite accesul in zone greu accesibile chiar si cu periuta. Apa de gura are rolul de a reimprospata respiratia dar si ea poate contribui la eliminarea resturilor alimentare prin clatire.
Un produs foarte util insa, in mod special pentru persoanele care sufera de afectiuni parodontale este dusul bucal. Acesta prin jetul pe care il elimina este foarte eficient pentru curatarea gingiilor.

Tehnica de executie a periajului dentar

Un periaj dentar corect se executa cu miscari usoare si scurte. Se acorda o atentie deosebita gingiilor, sa nu fie lovite cu periuta pentru ca pot aparea sangerari. Pentru o respiratie cat mai proaspata si limba trebuie periata.
Inainte de culcare trebuie sa va periati dantura neaparat. In timpul noptii, daca raman resturi de mancare se permite o dezvoltare mult mai rapida a florei microbiene.
Schimbati periuta o data la doua luni, periati-va de 2 ori pe zi minim si mergeti la control periodic.

Citeste si...

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. Aceasta clinica va va ajuta din multe …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Avantajele Unui Implant De Calitate! Aveti in vedere un Implant Dentar …

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Alege Un Dentist Brasov Ideal Pentru Intreaga Familie! – Sfaturi Utile Alegeti un Dentist Brasov …

Leave a Reply